Η Gaia Olives στο 1ο Taste Halkidiki Festival

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Taste Halkidiki στη Νέα Φώκαια, το οποίο διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Σκοπός ήταν η ανάδειξη των τοπικών παραγωγών, των προϊόντων και γενικότερα της Χαλκιδικής, ως γαστρονομικός προορισμός. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADERCLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.

Η ανταπόκριση τόσο του κοινού όσο και των συμμετεχόντων ήταν μεγάλη. Χαρακτηριστικά προϊόντα, όπως το μέλι, οι ελιές και το κρασί, κυριαρχούσαν στο φεστιβάλ Taste Halkidiki. Τα προΪόντα αυτά, είναι και τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα που παράγονται στη Χαλκιδική και διακρίνονται για την ποιότητά τους. Η Gaia Olives έδωσε το παρόν, μαζί με άλλους 20 εκθέτες από όλη τη Χαλκιδική, ενώ ταυτόχρονα στο φεστιβάλ μαγείρεψαν σεφ χρησιμοποιώντας προϊόντα τοπικών παραγωγών.

Η εκδήλωση

Στο χώρο των 800τ.μ. της κεντρικής πλατείας της Νέας Φώκαιας στήθηκαν ειδικές τέντες όπου οι τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιολάδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου, ρίγανης από όλη τη Χαλκιδική, παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, οι σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής ετοίμασαν τις γευστικές δημιουργίες τους, βασισμένες σε τοπικές παραδοσιακές συνταγές. Την παρουσίαση των μαγειρικών του Taste Halkidiki, έκανε ο σεφ Γιώργος Παλησίδης της εταιρίας Geogastronomy. Αυτές ξεκίνησαν με την παραδοσιακή μαγείρισσα Δέσποινα Ρήγα η οποία ετοίμασε τα φημισμένα Συρτά ζυμαρικά. Ακολούθησε ο σεφ Δημήτρης Μελισσόπουλος από το εστιατόριο Μασσαλία, που ετοίμασε Ξιφία μαρινάτο με ζελέ μπουγιαμπέσα. Ο Αστέρης Σουσούρας από το Τριζόνι μαγείρεψε ψάρι σε αγιορίτικο ταβά με φασολάκια. Ο Χρήστος Αγγούσης από το The old Remezzo επέλεξε να παρουσιάσει το Πασχαλιάτικο αρνάκι με ριζότο. Τέλος, ο μάγειρας Γιώργος Πανταζής έκανε Σουτζουκάκια σμυρνέικα με πλιγούρι καθώς και ένα Παραδοσιακό ρυζόγαλο γαρνιρισμένο με μέλι.

Οι επισκέπτες, εκτός από την απόλαυση των εδεσμάτων, είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν εδέσματα και να ψηφίσουν το καλύτερο πιάτο. Η εκδήλωση είχε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην Taste Halkidiki, τίμησαν με την παρουσία τους οι Κυριακή Μάλαμα, Βουλευτής, Ιωάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος ΠΟΞ και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γεώργιος Πασσαλής, Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ, Αναστασία Χαλκιά, ο Δήμαρχος Κασσάνδρας και πλήθος κόσμου. Επιπλέον οικοδεσπότες ήταν ο Πρόεδρος Ιωάννης Κουφίδης και άλλα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής,